LIKE

Wednesday, September 8, 2010

Tudung Raya

Semalam selepas berbuka pergi la ke kedai2 area Tesco Kuala Selangor tu.. Hajat nak cari tudung.. bawak la sekali baju raya yang takde tudung lagi tu.. cari punya cari, tak jumpa gak yang leh matching dengan baju tu.. pening tol la.. pergi la satu butik tudung ni, budak yang jual ni main2 lak.. lawak la tapi geram gak.. tapi takpe la.. tgk pon cam budak2 lg.. tapi, tak leh la layan customer cam tu kan.. isk...
Last2 decide, nak cari kat PKNS Shah Alam la hari ni.. Balik kerja sebelum amik hubby (memandangkan saya keluar awal dari ofis drpd dia) bolehla singgah sekejap.. Esok dah nak raya ni.. Nak beli online dah tak sempat dah.. baju raya pun belum cuci lagi.. Kena dapatkan gak tudung hari ni sebab malam ni nak basuh.. Huwaaa!!!

Tuesday, September 7, 2010

Raya Menjelma

Salam... Dah lama tak mengupdate blog ni.. Bz dengan kerja, bz dengan tugas sebagai isteri dan juga ibu.. Lagi beberapa hari dah nak raya ni.. tapi saya masih di ofis.. kerana tak cuti sebelum raya..sebab tahun ni turn raya kat Selangor.. Cuti panjang minggu depan je sebab akan balik ke Sarawak.. Beraya di rumah mertua.. Aleesya naik belon.. cam ne la nanti..harap2 dia ok x meragam.. Tak sabar gak nak balik Sarawak. Nak makan mee kari ibu mertua, kek lapis dan jalan2 ke The Spring. Bape kali ke Kuching, hubby iaitu En. Lensabulat takde pun nak bawak ke sana...ish..ish.. Kali ni mesti pergi jugak.. tak kira! tak kira! =P

Bila raya menjelma ni, macam2 la persiapan yang dibuat. Prepare baju raya, kuih raya, kemas rumah dan mcm2 lagi... sekarang ni tambah dengan prepare tudung raya pulak.. pening gak ni nak cari tudung yang matching dengan baju.. haish.. help! help! tahun ni tema purple. Ingat nak pink, tapi bila pegi jakel, jadi rambang lak.. rasa sume kaler nak.. hahaha.. baju raya Aleesya tak yah cakap la..dah banyak tapi rasa cam tak cukup lagi.. sempat ke nak shopping lagi  ni? hihihi..