LIKE

Tuesday, September 7, 2010

Raya Menjelma

Salam... Dah lama tak mengupdate blog ni.. Bz dengan kerja, bz dengan tugas sebagai isteri dan juga ibu.. Lagi beberapa hari dah nak raya ni.. tapi saya masih di ofis.. kerana tak cuti sebelum raya..sebab tahun ni turn raya kat Selangor.. Cuti panjang minggu depan je sebab akan balik ke Sarawak.. Beraya di rumah mertua.. Aleesya naik belon.. cam ne la nanti..harap2 dia ok x meragam.. Tak sabar gak nak balik Sarawak. Nak makan mee kari ibu mertua, kek lapis dan jalan2 ke The Spring. Bape kali ke Kuching, hubby iaitu En. Lensabulat takde pun nak bawak ke sana...ish..ish.. Kali ni mesti pergi jugak.. tak kira! tak kira! =P

Bila raya menjelma ni, macam2 la persiapan yang dibuat. Prepare baju raya, kuih raya, kemas rumah dan mcm2 lagi... sekarang ni tambah dengan prepare tudung raya pulak.. pening gak ni nak cari tudung yang matching dengan baju.. haish.. help! help! tahun ni tema purple. Ingat nak pink, tapi bila pegi jakel, jadi rambang lak.. rasa sume kaler nak.. hahaha.. baju raya Aleesya tak yah cakap la..dah banyak tapi rasa cam tak cukup lagi.. sempat ke nak shopping lagi  ni? hihihi..

0 comments: