LIKE

Saturday, December 4, 2010

Berjalan-jalan cari pasal hari sabtu

Post kali ni nak cite pasal family kami berjalan-jalan pada hari sabtu mencari pasal...hehehe...

4/12/2010
[9:30 am] - Keluar dari rumah gi breakfast dulu la... perut sudah lapar dong.. lokasi- Restoran ABC (Always Best Choice) trademark restoran ni la... kalau tak caya, lenkali aku upload pic k.. kitorang makan roti canai ngan roti boom dan air teh tarik kurang manis je la..(jangan salah sangka lak sorang makan sampai dua roti k..i'm on diet yang tak seperti diet pon..muahaha) Aleesya lak roti bakar yang dicicahkan air milo..nyumm...nyumm..

[10:15 am] - kitorang kuar dari restoran tu dan menuju ke...BUKIT TINGGI, PAHANG... yippii...berjalan-jalan untuk bergambar.. cari pasal la tu kan... ahaks! Mak aih, jalan jem lak kat MRR2.. dah la letih pegang Aleesya.. tak leh dok diam.. dah tak mo dok kat carseat dia lelama..

[1.00 pm] - Sampai bukit tinggi dalam kul 1 tengahari. Tiket masuk kena bayar RM24 for 2 pax. tapi takpe la..sebab nak bergambar punya pasal. Ada kisah disebalik kisah tau pasal ni. tu lainkali la kalau ada masa aku cite ey. Sampai kat sana, ramai gak orang compare sebelum kitorang gi tahun lepas. Tapi gerimis da.. sian pulak kat Aleesya. risau kalau dia demam lagi.Sila baca entry ni. Amik gambar pun terhad la..

[2.20 pm] - Kami decide untuk gi GENTING HIGHLANDS lak. Dah alang-alang dekat kan. ni gara-gara ujan kat Bukit Tinggi la ni. hehe.. Odw ke sana, kami singgah R&R Genting Sempah untuk lunch dan tukar baju Aleesya. Tengah-tengah lunch ni (of kos makanan segera..), Aleesya leh membuang lak.. Terpaksa makan dengan mengunyah menelan makanan yang lom hancus tu..hehee..

[4.00 pm] - Lebih kurang la ni masa sampai Genting. Tak ingat lak kul bape sampai. Sejuk giler kat sana. Tapi kitorang tak amik outdoor atau indoor pun. Jalan-jalan cari pasal je. hehehe.. Ramai orang wey.. kan cuti sekolah.. Tunggu Aleesya besar sikit baru best nak gi theme park.

[6.00 pm] - Kitorang mau pulang. Kabus pun sangat tebal. Haaa...sampai sini je la ey.. Ngantuk ni nak taip panjang-panjang. Penat dah berjalan-jalan cari pasal satu hari ni. Gambar tunggu En. Lensabulat edit, baru leh upload k.. Tunnggguuuu...

P/S: Haaa..tertinggal lak nak cite.. Odw mau pulang tu, kami baru sedar yang gigi Aleesya dah tumbuh. Ni pun gara-gara dia geget jari En. Lensabulat. Wah!! Anak mommy dah de gigi.. hati-hati la pasni.. nanti kena geget...

1 comments:

Cma Shiema said...

salam...hai erwin...
erwin pon ade blog gak...
ee..sonotnye g genting..
cma singgah n follow...