LIKE

Saturday, April 30, 2011

Tako vs Cuppy Pam

Semalam dapat makan 3 benda yang baru.
1st, Fish Noddle Soup kat restoran Madam Kwan, Bangsar. Sedap tapi supervisor restoran tu pesan, kalau pergi branch yang lain jangan lupa 'No ALCOHOL'. Aiyak! Noodle Soup tu ada alcohol daa... No picture. Tak sempat nak snap. Gelojoh sangat..

2nd, Takoyaki. Pesan dengan kak yati (ofismate). Pun sedap gak! Pasni akan beli selalu la nampaknye... ngeehhee..


3rd, Cutie Cuppy Pam. Order dengan kawan masa sekolah dulu, Princess Biey. Cuppy Pam ni cute sangat2. Kalau nak order, bolehlah tengok kat Facebook.

Sekian.....
;-D

Friday, April 29, 2011

Hobi Tahun 2011

Haaa.... Tahun ni aku dah ada hobi baru. Tu pun lepas beli gadget2 untuk hobi ni iaitu oven dan mixer. Yieehaa!! Sejak ada oven ngan mixer ni, rajin la dok tengok resepi2 kek, biskut dll. Sebelum tu, motif aku nak beli oven ngan mixer ni kononnya nak buat macaron. Korang tau tak apa macaron tu? Sila lihat gambar di bawah.
credit to sweetdiscovery

Cute kan.. huahuahua... suka sangat!! Selain tu, aku try gak buat red velvet cake dan kek lapis. Kek lapis ni resepi dari mak mertua aku tapi resepi yang simple2 je la.. hehehe... yang penting, anak dia kata SEDAAPPP!! Hasil2 daripada hobi baru. =D

1) Red Velvet Cake









2) Macaron
3) Kek Lapis Sarawak






Friday, April 15, 2011

I'm Back!!

waaahhhh!!! lamanya tak meng'update' blog.... pasni akan kembali untuk meng'update' blog dengan cter2 terkini.. antaranya, hobi baru is baking...aleesya dah pandai jalan... dan macam2 lagi... yezza!!!