LIKE

Friday, April 29, 2011

Hobi Tahun 2011

Haaa.... Tahun ni aku dah ada hobi baru. Tu pun lepas beli gadget2 untuk hobi ni iaitu oven dan mixer. Yieehaa!! Sejak ada oven ngan mixer ni, rajin la dok tengok resepi2 kek, biskut dll. Sebelum tu, motif aku nak beli oven ngan mixer ni kononnya nak buat macaron. Korang tau tak apa macaron tu? Sila lihat gambar di bawah.
credit to sweetdiscovery

Cute kan.. huahuahua... suka sangat!! Selain tu, aku try gak buat red velvet cake dan kek lapis. Kek lapis ni resepi dari mak mertua aku tapi resepi yang simple2 je la.. hehehe... yang penting, anak dia kata SEDAAPPP!! Hasil2 daripada hobi baru. =D

1) Red Velvet Cake









2) Macaron
3) Kek Lapis Sarawak






0 comments: