LIKE

Tuesday, October 25, 2011

Sakit Kepala Menyerang!!! Dush! Dush! Dush!

Haa.. tengok title pon dah tau kan.. Sejak dua menjak ni, mummy selalu kena sakit kepala.. Jenis yang sakit sebelah2 kepala lak tu.. Tapi mummy selalu kena sakit kepala sebelah kanan.. Bila search pasal sakit kepala ni, rupanya ia salah satu penyakit MIGRAIN!!  Hamek ko.. Ingatkan hubby je sakit migrain.. Mummy pon sama.. Tapi apa yang mummy perasan, dia kerap berlaku waktu bekerja je tau.. Maybe lebih kurang 8 - 9 jam mummy hadap komputer.. Kerja mummy ni memang memerlukan mummy hadap komputer.. Aiseh.. Kena tukar kerja ke? hehehee...

Lepas hadap komputer tu, mummy akan hadap jem lak masa driving.. Memang akan menambahkan lagi sakit kepala ni. Pastu ada la satu hari tu mummy gatal2 gi check mata.. result dia ada la rabun silau sikit. Kanan 0.75 kiri 0.25.. Mummy pon xtau la tu seteruk mana.. Kalau ikut salesgirl tu, dia suggest suh buat spek la.. Tak kuasa i.. Rimas.. Bukan takde spek.. ada.. cuma tu spek time sekolah la.. pesen dia dah ketinggalan la kot kan..

Tapi kan, mummy rasa mummy tau pengubat sakit kepala yang mummy hadapi sekarang ni.. Pengubatnya ialah SHOPPING! Lama giler mummy tak soping sakan.. Kalau time belajar dulu org gelarkan mummy ni SHOPAHOLIC. Tapi seyes giler.. Soping ni memang salah satu terapi tau... Esok hari cuti mummy nak luangkan masa dengan bersoping.. yiehaaa!!!

1 comments:

Cik Puan Lisa said...

betul tu.. i sokong :)
shopping adalah terapi yg paling berkesan skali utk org yg tgh stress..!!!