LIKE

Thursday, November 17, 2011

Kawasan Larangan!

Dengan ini diisytiharkan bahawasanya DAPUR adalah KAWASAN LARANGAN untuk si gigirl berlegar2!

Nape statement mummy cam ni? Haa.. meh sini mummy nak citer sikit.. Sekarang ni mummy dah pasang safety gate kat dapur. So, gigirl dah tak leh masuk dapur la.. Bukan apa, dapur ni kan tempat berbahaya.. Cewah! Yela, kadang2 pisau atau gunting atas kabinet tu je. Si gigirl tu dah boleh mencapai. Apa yang mummy risaukan, kalau2 dia tarik wayar thermopot dia.. Mane la tau kan.. Dah la dalam tu air memang sentiasa panas kan. Karang dia tarik, tertumpah lak air panas.. Mintak elak la sume tu..

Kejadian yang berlaku:
1 - Baru2 ni mummy ada buat kek. Mestila kite nak panaskan oven dulu kan. Bila masa mummy nak masukkan kek tu, pintu oven pon terbukak.. Dengan pantasnya si gigirl gi mencapai bucu pintu oven tu.. yang mana kat situ mmg panas giler.. tergamam la dia sebab dah pegang benda panas kan..

2 - Hari ahad lepas, masa mummy buat kek jugak.. Ayah gigirl ni pon tengah masak nasi goreng.. Gigirl pon menyibok la kat dapur.. Kite dah bagi chance kat dia tengok katun, tp dia bolayan.. Menyibuk jugak nak ke dapur.. Nak, dapur kite tu kecik je.. Mummy ngan ayah masuk dah sempit.. Kamu nak menyibuk2 lak.. Sekali kepala dia terkena bucu handle kitchen kabinet tu. Dah la tajam. Memang dia menangis + meraung sekuat ati.. Kesian bucuk mami..

3 - Mummy tengah sibuk2 nak masak. Tapi masa tu tengah pegang pisau sebab memotong sumthing (mummy pon dah tak ingat apa dia).. Kebetulan ada air tumpah, mummy pon lap je la cam tu.. Tetibe gigirl dtg sambil berlari.. Terus jatuh anak aku.. Haish... Mummy yg tengah pegang pisau terus terpa kat dia.. Tak ke bahaya kan...??? Mintak elak la benda buruk berlaku kan..

Penyelesaiannya:
Mummy dan hubby gi beli safety door gate kat Jusco. Brand Sweet Cherry. Kitorang ni pulak satu hal, dah tau nak gi beli tapi tak ukur dulu saiz pintu dapur tu.. So, kitorang main agak je laa... Beli 1 door gate ngan 2 extensions (LD3-mengandungi 2 pcs batang besi untuk satu kotak). So, bila pasang kat umah kitorang, rupanya kitorang perlu beli lagi satu extension LD2 (mengandungi 1 pcs batang besi). Tapi buat sementara ni, pakai je dulu apa yang ada.. Si gigirl rupanya boleh mencelah kuar dan masuk disebabkan door gate kitorg tu tak cukup extension.

Inprogress:

Tada! Siap pasang!

19 comments:

Queen said...

bila nk mai uma mamiween ni..hehe

mami ween said...

meh la mai bebila masa..tapi kena la gtau dulu..takut takde kat umah pulak..

Anonymous said...

You will get to zone in on on your own and only you!


My page: Top

Anonymous said...

The console and supports is usually unscrewed, removed, and fit into a rubbish can.


Feel free to surf to my blog ... dumbbell hammer curl

Anonymous said...

When you finally recognize the basics of diet, part command
plus the most hazardous food items to avoid, the rest could be adapted
for your ingesting routines.

Also visit my web-site :: visit this backlink

Anonymous said...

Their logic is your probabilities of performing out at your house are below that of
driving into the gymnasium and waiting in line
to employ the workout devices.

Review my weblog: getfitnstrong.com

Anonymous said...

You may change the speeds on the health club machine to suit the one
that you'll want to achieve a great exercise.

Also visit my blog: bowflex selecttech 552 dumbbells sale

Anonymous said...

The bodyweight of the treadmill determines its
longevity more than the longer period of usage.

Here is my site: adjustable dumbbells

Anonymous said...

I am positive you might have listened to with regards to the Bowflex home gym
procedure, you can not support but see it in magazines or on late-night Television set infomercials.


Here is my blog; best adjustable dumbbells

Anonymous said...

Nonetheless, should you have a home gym using a lot of space,
you might want to go with dumbbells.

My weblog :: adjustable dumbbells

Anonymous said...

Connect the bands to the doorway attachment -- then spot the door attachment diligently to your doorway
producing certain it will eventually not slip.

my webpage http://www.getfitnstrong.com/bowflex-dumbbells/3-reasons-bowflex-selecttech-552-dumbbells/

Anonymous said...

Picture Treadmills offer you a variety of entry level to
mid range devices, each one developed as outlined by
your preference and need.

Here is my web-site; bowflex adjustable dumbbells

Anonymous said...

Triceps Dips - Another upper body workout, triceps dips
is usually undertaken working with a bench to enable
the dip to occur.

Here is my blog adjustable dumbbell set

Anonymous said...

A single with the key benefits on this sort of schooling is
that enables you to target quite a few in the much larger muscle mass teams concurrently.


My webpage: http://www.getfitnstrong.com/adjustable-dumbbells/dumbbells-sale-further

Anonymous said...

Not weight lifting or several other sort of so-called energy instruction.


Here is my blog :: bowflex selecttech 552 adjustable dumbbells

Anonymous said...

Having a BowFlex TreadClimber in your own home will definitely assistance you as part of your weight-loss
journey with the similar establish a healthier heart.

my site - Highly recommended Internet page

Anonymous said...

A great deal much more appealing while if that is your
factor, and I do really have to admit my vanity right
here.

My blog ... mouse click the next document

Anonymous said...

The dimensions is simply nice and my wife love to borrow and
utilize it though she initially purchased it
for me.

Here is my web site: mouse click the following internet site

Anonymous said...

Obtaining applied physical exercise gear available for sale is one of
the simplest items to do, and it can end up getting a good deal off of the value
tag of the new design.

Here is my web site: http://www.getfitnstrong.com/bowflex-dumbbells/bowflex-selecttech-dumbbells-ultimate-home-exercising/