LIKE

Tuesday, December 6, 2011

1st Kek Karamel

Ni la kek karamel yang mummy wat... pasni nak try lagi.. tp kali ni kena doublekan bahan karamel tu supaya tebal sikit dan ikut step resepi.. sebab mummy tersalah teknik... 1st, mummy kacau kuat2 telo kuning dia masa nak wat karamel tu sampai berbuih2 gitew.. 2nd, mummy tak tapis bahan karamel tu masa nak tuang kat loyang.. mane taknye.. gigirl menjerit2 nak didukung.. adoyai anakku..

mummy ikut resepi fromintankitchen... sedap kek ni bila kite makan dengan karamel sekali... tak susah pun nak wat.. pasni mummy nak wat lagi sekali tapi guna kaler yang soft je.. hehee.. yg 1st ni mummy guna pewarna yg sedia ada kat umah ni je..


2 comments:

Queen said...

ai baru nk buat....advance laa mummy ni..jeles mak

mami ween said...

hehee..pat la buat..nnt mummy nak wat lagi sekali..sb ni x bape nak jadi..tak penah wat karamel...