LIKE

Monday, January 30, 2012

Doakan Kejayaanku

Minggu ni mummy plan nak buat Blueberry Cheese Tart.. Ni gara2 tak puas makan kat kenduri kawen orang.. Masa tu pon berketol2 gak mummy makan.. So, weekend lepas dah beli bahan2 untuk crust dia.. Doakan kejayaan mummy... Semoga ianya menjadi.. Amin.. Daa~~

Pic credit to littlecupcakes

Tuesday, January 17, 2012

Lunch Time @ Nandos

Haish.. Update pasal makan2 lagi.. Cam no mummy nak kuwus ni? Lunch Jumaat lepas, Pn. Norizan Othman aka Bos Kecik mummy blanje makan.. Nape bos kecik? Sebab dia kecik je.. hehehe.. tak la.. Gurau2 saje... Kali ni dia blanje wanita2 di ICT Syabas... Tapi tak semua la dapat join.. almaklumla, ada yg dah ada plan sendiri jumaat tengahari tu.. Kak Izan ni memang murah hati.. Selalu blanje kitorg makan.. Tak pizza, mesti nandos.. Selalunya dua tempat ni la.. Sekali lagi, terima kasih kepada Kak Izan sebab sudi blanje kitorg tengahari tu.. Dan terima kasih juga kepada Kak Nisa sebab dia la yang beria2 mintak nandos kat Kak Izan.. Hish.. Tak malu la akak ni.. Hehehe..

Mummy dan beberapa rakan lain (cewah..ayat skema..) amik yang set untuk 6 orang tu.. dapat 6ketul 1/4 ayam, 5 large sidelines, 2 jenis salad dan potato wedges.. (kalau kat nandos apa ntah namanya..), dan air Citra 2 litres... Sangat berbaloi.. dan tak lupa, ala cart Caramel Cheese Cake..

Tunggu nak makan...

Kak Izan yang malu2..

Dorang ni la sebab Kak Izan malu2...

Mummy!

Mummy dan Kak Liza

Yang gedix tu Kak Nisa la tu.. BFF Kak Izan.. hehehe

Nad..

Mummy dan Kak Has

Happy2..

Wat pe tu?

Masih menunggu...

Air Citra..


Sembang pasal baby la tu...

Ni la salad dan wedges tu..


Jom makan!! Haa... gambar yang hujung tu la Caramel Cheese Cake.. Tiap kali gi Nandos mesti mummy order ni dan siap tapau.. Kali ni mummy tapau 2 ketol untuk bawak balik.. Kes tak nak share ngan hubby.. Hahaha...

Dah siap makan... Alhamdulillah...


Thursday, January 12, 2012

The Power of Red aka Free Food

Semalam merupakan anniversary buat Kenny Rogers. So, dorang buat promotion ni:


Kebetulan pulak, semalam mummy pakai baju merah.. Tak plan pon nak gi KR sebenarnya. Walaupun mummy tau dorang wat promotion tu kat FB dorang. Tapi balik keje petang tu singgah IOI Mall sebab nak beli jamu. Ternampak la KR ni.. Dah alang2 berbaju merah dan kebetulan jugak stoller gigirl pon merah, kite singgah je la for dinner..

Memang berator panjang la.. Kena tunggu orang abis makan.. Kat IOI ni lak, dorang suggest amik minuman yang senang nak prepare je.. Cam juice ngan soft drink.. Sebenarnya mummy nak Mocha Ice Blended.. Terpaksa la kansel.. Terus amik warm water je.. (diet gitu!) 
Berator panjang giler... Ni baru yang nak amik order.. Yang dah order tp tunggu seat pon boleh tahan panjang dia.. Time ni mummy dah kat dalam dah.. Hubby yang kua pi amik gambar.. hihiihi..

Crowded giler dalam tu.. Kalau berjalan tu leh senggol2 la ngan org lain.. Penuh gak ngan belon.. Harus la kitorg mintak satu untuk gigirl.. hehehe

Tunggu nak mamam




Tuesday, January 10, 2012

Mummy vs Doyan

Doyan? Apa tu? Durian la...
Dulu2 bau durian pun dah leh wat mummy pening pale.. apatah lagi kalau makan kan.. kalau family mummy beli durian, memang mummy akan terperap je la dalam bilik sampai bau satu umah tu hilang.. tapi sejak peknen kan gigirl, mummy dah tak kisah bau dia.. masa tu mummy suka sangat makan bubur durian.. makan ngan roti.. selalu la mak buatkan.. tapi bubur durian yang betol2 cam bubur tu tau.. yang isi dia dah siap2 dicarik2 dari biji dia.. biji pon ada satu dua je dalam periuk..wat syarat je..baru la sedaappp....

sekarang pon mummy dah leh makan durian..tp setakat seulas dua je la.. tak leh la masuk lebih2..hehehe..tp kira ok dari dulu la..and the latest mummy try makan sambal tempoyak..makan ngan kacang botol.. last weekend ri tu kat kampung.. sedap gak la..tp mummy makan sekali je la..takde sape pon yang tau..hihihi..kiranya sekarang mummy dah leh terima kehadiran durian di sisi mummy..

dan yang terbaru gak, ada orang tanya mummy "boleh ke bawak durian kat umah ko?"..Pls la.. ko ingat umah aku hotel? Hahaha.. tu adik mummy dari labuan la tu tanya.. kebetulan dia balik ri tu tgah musim durian..

sekian...

Wednesday, January 4, 2012

Sama ke??



Apa persamaan dua gambar atas ni dengan gambar kat bawah ni?

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|


Ni la gelagat gigirl sekarang kalau kitorang jalan2... Dia tak mo dok kat seat stroller tu.. Dia ingat hape? Sama ke dengan trolley kat airport tu? isk..isk.. anak mummy...


Sunday, January 1, 2012

Tony Romas @ Sunway Pyramid

Gara2 selalu tengok rancangan Masterchef, mummy teringin nak makan steak.. Mane taknya, dorang selalu tunjuk makan steak la, masak steak la.. Untuk makluman korang, mummy ni bukan la penggemar daging.. Tu pasal mummy tak penah makan steak.. Yang mummy akan makan ayam atau ikan.. So, hari ni bersamaan 1/1/2012 mummy sekeluarga ke Tony Romas. Dah sampai sana pun bila tengok menu, mummy nak pilih ikan.. Hehehe.. tapi disebabkan motip utama adalah nak makan steak, so pilih menu yang berunsurkan daging...

Suasana di Tony Romas

Dorang akan bagi ni jika ada kanak2.. Tapi gigirl moody.. Takde la dia nak menconteng..

Kids Appetizer   *Free

Adult Appetizer = Small Loaf Bread + Garlic Butter *Free

Sauce

Vanilla Milk Shake

Pina Strawberry Swirl - Banyak nenas je dalam ni.. Ingatkan Strawberry lebih.. Huhu.. Apa pun, sedaappp...

Kids Menu: Fish & Fires - Ada gak ikan tu.. Mummy pulih untuk gigirl.. hehehe.. sebab mummy leh join sekali...

Filet Medalions & Ribs Combo for Mummy - Sedap sangat.. 

Bountiful Beef Ribs for Hubby - Dia pon cakap sedap.. Kitorang pilih well done cook. 

Licin......

Muka-muka kekenyangan... Burrpp.. Alhamdulillah...



Happy New Year 2012


"Yesterday is memory. Today is a gift. TOmmorow is a Hope. Let’s begin New Year 2012 with faith, love, peace and new hope."