LIKE

Tuesday, January 10, 2012

Mummy vs Doyan

Doyan? Apa tu? Durian la...
Dulu2 bau durian pun dah leh wat mummy pening pale.. apatah lagi kalau makan kan.. kalau family mummy beli durian, memang mummy akan terperap je la dalam bilik sampai bau satu umah tu hilang.. tapi sejak peknen kan gigirl, mummy dah tak kisah bau dia.. masa tu mummy suka sangat makan bubur durian.. makan ngan roti.. selalu la mak buatkan.. tapi bubur durian yang betol2 cam bubur tu tau.. yang isi dia dah siap2 dicarik2 dari biji dia.. biji pon ada satu dua je dalam periuk..wat syarat je..baru la sedaappp....

sekarang pon mummy dah leh makan durian..tp setakat seulas dua je la.. tak leh la masuk lebih2..hehehe..tp kira ok dari dulu la..and the latest mummy try makan sambal tempoyak..makan ngan kacang botol.. last weekend ri tu kat kampung.. sedap gak la..tp mummy makan sekali je la..takde sape pon yang tau..hihihi..kiranya sekarang mummy dah leh terima kehadiran durian di sisi mummy..

dan yang terbaru gak, ada orang tanya mummy "boleh ke bawak durian kat umah ko?"..Pls la.. ko ingat umah aku hotel? Hahaha.. tu adik mummy dari labuan la tu tanya.. kebetulan dia balik ri tu tgah musim durian..

sekian...

0 comments: